fbpx
Політика

РФ порушує права українських дітей – Юрій Павленко

Росія порушує права дітей України, здійснюючи військову агресію – Павленко в зверненні до російського дитячого омбудсмена.

  Уповноважений президента України з прав дитини (2011 – 2014рр.) Юрій Павленко звернувся до уповноваженого при президенті Російської Федерації з прав дитини Павла Астахова із закликом використовувати всі засоби впливу для недопущення переходу протистояння в гарячу стадію.

"Сьогодні Російська Федерація, грубо порушує права дітей України, здійснюючи військову агресію проти сусідньої країни, де п’ята частина населення – діти. Закликаю Вас, колего, використовувати всі можливі засоби впливу на приймаючих рішення у Вашій країні, щоб не допустити переходу протистояння в гарячу стадію і забезпечити дипломатичне, мирне, вирішення конфлікту", – йдеться у зверненні до П. Астахова, оприлюдненому прес-службою Ю. Павленка в понеділок .

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Екс-дитячий омбудсмен зазначає, що Росія сьогодні може стати джерелом горя – можливого сирітства дітей і в Україні, і в Росії.

Ю. Павленко наполягає на відповідальності дорослих за те, щоб діти навчилися вирішувати конфлікти ненасильницьким шляхом, як у дитячому колективі, так і в сім’ї, і між країнами.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Упевнений, що Росія повинна знайти відповідь на питання, чому підліток, який розстріляв вчителя, відстоюючи своє право на високу оцінку, засуджений, а президент країни, направляючий війська в сусідню мирну державу для придушення прагнення незалежного народу до самостійного визначення свого майбутнього, оголошує себе захисником російськомовного населення в Україні", – резюмує він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: