fbpx
Політика

Лідери країн G-7 вирішили бойкотувати саміт G-8 в Сочі

Країни G-7 будуть бойкотувати саміт в Сочі і підтримувати Україну (заява).

Лідери країн "Великої сімки" вирішили бойкотувати саміт G-8 в Сочі і висловили готовність допомогти Україні у збереженні суверенітету і стабілізації економічної та політичної ситуації. Про це йдеться в заяві країн "Великої сімки", передає УНН.

Заява лідерів країн "Великої сімки":

"Ми, лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та Сполучених Штатів а також президент Європейської комісії і президент Європейської Ради, зібралися сьогодні, щоб засудити явне порушення Російською Федерацією суверенітету та територіальної цілісності України, порушення зобов’язань Росії відповідно до Статуту ООН та українсько-російської угоди 1997 р. щодо базування Чорноморського флоту Росії в Криму. Ми закликаємо Росію вирішувати будь-які поточні питання безпеки або порушення прав людини, які у неї виникають з Україною, шляхом прямих переговорів, і/або за допомогою міжнародного спостереження або посередництва під егідою ООН або Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Ми готові надати допомогу цим зусиллям.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Ми також закликаємо всі зацікавлені сторони вести себе максимально стримано і відповідально, щоб зменшити напруженість.

Відзначимо, що дії Росії в Україні також порушують принципи і цінності, які сповідують країни "Великої сімки" і "Великої вісімки". Таким чином, ми вирішили на якийсь час припинити нашу участь у діяльності, пов’язаній з підготовкою запланованого саміту G- 8 в Сочі в червні, поки ситуація не стане такою, коли в рамках G-8 буде можливість проводити змістовну дискусію.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Ми єдині у своїй підтримці суверенітету України та її територіальної цілісності, і її права вибирати власне майбутнє. Ми зобов’язуємося підтримувати Україну в її зусиллях з відновлення єдності, стабільності, політичного та економічного здоров’я в країні. З цією метою ми будемо підтримувати роботу України з Міжнародним валютним фондом, щоб обговорити нову програму і реалізувати необхідні реформи. Підтримка МВФ буде мати вирішальне значення в розблокуванні додаткової допомоги від Світового банку, інших міжнародних фінансових інститутів, ЄС, і двосторонніх джерел".

Джерело: УНН

Читайте також: