fbpx
Право

Турчинов вважає незаконним обрання Аксьонова прем’єр-міністром Криму

Виконуючий обов’язки президента України Олександр Турчинов запропонував Верховній Раді Криму скасувати рішення про призначення Сергія Аксьонова головою Ради міністрів АРК. У зв’язку з цим Олександр Турчинов підписав відповідний указ, опублікований на сайті глави держави.

 «Це призначення було здійснено з порушенням ч. 4 ст. 136 Конституції України, ч. 1 ст. 37 Конституції АР Крим, затвердженої законом України від 23 грудня 1998 р. № 350 -XIV, пункту 21 ч. 2 ст. 9 закону України "Про Верховній Раді АР Крим", ст. 7 закону України "Про Раду міністрів АР Крим"», – йдеться в указі.

 У зв’язку з цим в.о. президента України постановляє довести до відома громадян України, державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, їх посадових і службових осіб, що рішення Верховної Ради АРК від 27 лютого про призначення Сергія Аксьонова прем’єр-міністром Криму прийнято з порушенням Конституції і законів України.

 До скасування Верховною Радою Криму свого рішення про призначення Сергія Аксьонова Олександр Турчинов доручив уряду, іншим органам виконавчої влади не вважати Аксьонова главою Ради міністрів Криму.

Читайте також: