fbpx
Політика

Наришкін попередив Турчинова про наслідки, якщо буде застосована сила проти мирних громадян

Голова Держдуми РФ попередив А. Турчинова про військове втручання РФ, якщо буде застосована сила проти мирних громадян.

На прохання російської сторони відбулася телефонна розмова голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з головою Державної Думи Федеральних Зборів РФ Сергієм Наришкіним, в якому російський чиновник заявив про готовність здійснення військового втручання РФ в Україну, однак це відбудеться лише в тому випадку, якщо буде застосована сила "проти мирних громадян України, які проживають на території Криму і Сходу". Про це УНН повідомили в прес -службі "Батьківщини".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У зв’язку з цим українська сторона офіційно заявляє: "Ми робимо все для захисту всіх українських громадян, які сьогодні вже де-факто стали об’єктом агресії з боку провокаторів". "Ми не вдавалися і не плануємо вдаватися до застосування сили проти громадян", – сказав Олександр Турчинов.

 За його словами, будь-яке застосування зброї і сили проти громадян "ми вважаємо спеціально підготовленими провокаціями з тим, щоб обгрунтувати військову агресію проти України з боку Російської Федерації". "Україна є мирною державою, однак, готова захищати свою територіальну цілісність і суверенітет, про що готує відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони", – резюмував глава парламенту.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: