fbpx
Політика

Глава МЗС Німеччини вимагає від Москви негайної ясності щодо цілей Росії в Криму

У Криму свідомо ставлять на ескалацію конфлікту – глава МЗС Німеччини.

 Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер вимагає від Москви негайної ясності щодо цілей Росії в Криму. Він вважає, що там робиться свідома ставка на ескалацію. Про це повідомили УНН у прес -службі Посольства Федеративної Республіки Німеччина.

"Той, хто зараз підливає масло у вогонь – словами чи діями – свідомо робить ставку на ескалацію", – заявив Штайнмайер.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Європейський чиновник вважає, що Росія повинна діяти в рамках укладених міжнародних договорів. "Все, що Росія робить в Криму, має узгоджуватися з суверенітетом і територіальною цілісністю України і відбуватися в повній відповідності з договорами про російський Чорноморський флот", – пояснив свою позицію Штайнмайер.

За його словами, дії російського уряду будуть оцінюватися за покладеним на нього зобов’язаннями. "Це означає, що зараз Росія негайно повинна забезпечити повну прозорість не тільки про переміщення її військ по Криму, але і стосовно тих цілей і намірів, які з цим пов’язані", – підкреслив глава зовнішньополітичного відомства ФРН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Штайнмайер також запевнив, що Німеччина діє в тісній співпраці зі своїми партнерами по ЄС, і не виключає якнайшвидшої зустрічі їх представників. "З моєї точки зору, необхідно, щоб ми, європейці, зібралися швидше разом для створення спільної позиції", – повідомив німецький міністр.

Джерело: УНН

Читайте також: