fbpx
Політика

«Янукович не президент України, нині він у розшуку за злочини перед своїм народом», – Яценюк

Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк запевнив, що на сьогоднішній день Віктор Янукович не є президентом України. Таку думку Арсеній Яценюк висловив журналістам у кулуарах Верховної Ради. Зокрема, Яценюк прокоментував відповідну заяву Януковича. Слова Арсенія Яценюка передає РБК-Україна.

«Віктор Янукович був оголошений в розшук і, згідноз усіма резолюціями, він скоїв злочини проти українського народу», – заявив Арсеній Яценюк.

Саме тому, підкреслив український політик, Віктор Янукович не має права називати себе главою держави.

«Я як і раніше вважаю себе законним главою української держави, обраним на основі вільного волевиявлення українських громадян», – стверджує Янукович у своїй заяві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Після цього у лідера фракції «Батьківщина» поцікавилися, на якому етапі перебуває підготовка документів про створення коаліції. За його словами, всі відповідні документи вже підготовлені. Крім того, запевнив Яценюк, приблизно через годину у Верховній Раді буде офіційно оголошено про склад нового уряду.

«Шановні народні депутати, всі документи, щодо створення коаліції, – вже підготовлені. Через годину ми готові оголосити склад нового уряду», – зазначив Яценюк.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Нагадаємо, що 27 лютого 2014 року Віктор Янукович через російські інформаційні агентства розповсюдив заяву, в якій назвав себе президентом України. На думку Януковича, нинішня ситуація в Україні є державним переворотом. Крім того, Віктор Янукович офіційно попросив притулку в Російській Федерації.

«На мою адресу, на адресу моїх соратників звучать погрози фізичної розправи. Я змушений просити владу РФ захистити мене від дій екстремістів», – сказано у зверненні Януковича.

Читайте також: