fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Відкрито кримінальне виробництво за статтею “теракт” у зв’язку з подіями в Сімферополі

  Прокуратура відкрила провадження за фактом захоплення парламенту і Ради міністрів Криму за статтею «теракт».

 Прокуратура Криму відкрила провадження за фактом захоплення будівель парламенту і Ради міністрів. Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації прес-служби Генпрокуратури.

У повідомленні йдеться про те, що сьогодні о 4:30 двома групами невідомих (по 10-15 осіб у кожній) були захоплені будівлі Верховної Ради Криму і Ради міністрів автономії. Невідомі проникли в приміщення, виламавши двері, і закрилися там. Жодних вимог вони не висували. За попередніми даними, зазначені особи мають вогнепальну зброю, кількість і тип якої невідомі.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Під час захоплення приміщень зброя ними не використовувалася, також немає даних про застосування сили до працівників органів внутрішніх справ і УДО.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за даним фактом прокуратурою Криму відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Розслідування доручено Управлінню СБУ АРК. На місці події знаходиться керівництво прокуратури Криму, ГУ МВС України в Криму, кримського УСБУ. По тривозі піднято особовий склад місцевої міліції.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Джерело: УНІАН

Читайте також: