fbpx
Політика

У Генконсульство РФ в Сімферополі почали надходити звернення за статусом біженця

Генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі В’ячеслав Світличний повідомив, що в Генконсульство Росії в Сімферополі почали надходити звернення громадян України з проханням надати їм статус біженця. "Є деякі звернення з проханням надати статус вимушеного переселенця або біженця", – заявив генконсул РФ В’ячеслав Світличний.

 Водночас, Світличний уточнив, що в даний час обстановка навколо Генерального консульства РФ спокійна. «З точки зору безпеки все непогано, ніяких тривог ми не відчуваємо», – підтвердив генконсул.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Раніше виконуючий обов’язки глави МВС України Арсен Аваков повідомив, що міліція і внутрішні війська в Сімферополі підняті по тривозі у зв’язку із захопленням будівлі Верховної Ради Криму і уряду. В цілях безпеки оточено весь квартал. Аваков також додав, що на даний момент проходять переговори між владою Криму і невідомими озброєними людьми, які захопили будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Також стало відомо, що прем’єр-міністр автономної республіки Анатолій Могильов оголосив 27 лютого в Сімферополі вихідним днем ​​і закликав громадян регіону проявляти стриманість під час кризи.

Читайте також: