fbpx
Політика

Мітингувальники в Криму вимагають призначити референдум

У російських ЗМІ пишуть про те, що під час мітингу, який проходить у Сімферополі біля будівлі Верховної ради Криму, учасниками масової акції було висунуто вимогу парламенту автономії провести сьогодні засідання і призначити референдум. У ході референдуму, як зазначили мітингувальники, має бути розглянуто питання про державну приналежність Криму.

 З посиланням на «РІА Новини» наводиться заява одного з учасників мітингу, що повідомив наступне: «Ми наполягаємо, щоб вони провели засідання сьогодні, зараз і створили для людей можливість висловити свою думку». Також у ЗМІ наводяться слова одного з координаторів акції, Олега Слюсаренка, який виступив з пропозицією провести депутатами поіменне голосування з питання призначення референдуму в Криму.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше повідомлялося, що на мітинг у Сімферополі зібралися близько півтисячі осіб, проте кількість мітингувальників поступово збільшується. Також повідомляється, що на мітингу присутні скандували «Росія!». Крім того, на мітингу було зачитано звернення Віктора Януковича, який досі вважає себе головою держави.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 лютого, в Криму були захоплені будівлі Радміну і Верховної Ради. Переговори глави уряду Криму Анатолія Могильова із загарбниками ні до чого не привели, оскільки особи, що захопили будівлі в Сімферополі, заявили про те, що переговори вони вести не уповноважені.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Пізніше, з посиланням на російське інтернет-видання «Известия», в ЗМІ з’явилися повідомлення, що журналістам вдалося поставити особам, що захопили будівлі, питання про їх цілі. Вони нібито відповіли, що вони вимагають провести в Криму референдум, на якому люди вирішать, з ким їм бути далі: з Москвою чи з Києвом.

За матеріалами: РИА Новости Фото: Радіо Свобода

Читайте також: