fbpx
Право

Кандидат у віце-прем’єри Олександр Сич хотів заборонити аборти – ЗМІ

Кандидат у віце-прем’єр-міністри України Олександр Сич був одним з авторів скандального законопроекту, за яким в країні пропонувалося заборонити аборти. Варто відзначити, що Олександр Сич є представником всеукраїнського об’єднання «Свобода». Інформацію про кандидата у віце-прем’єри передає «ТСН».

Відповідно до вищевказаного законопроекту, жінки зможуть отримати дозвіл на переривання вагітності лише за відповідними медичними показаннями. Крім того, дозволити аборт пропонувалося і у випадку зґвалтування, факт якого буде доведено в судовому порядку.

У цьому плані автори законопроекту пропонують, щоб Україна пішла за прикладом католицьких держав – Ірландії та Польщі. Втім, експерти критичним чином ставляться до таких прикладів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як раніше заявляв Олександр Сич, «жінки мають право не вагітніти». За словами «свободівця», для цього жінки «повинні попросту дотримуватися певної поведінки».

«Жінки мають право не вагітніти. Хай не вагітніють. Нехай вони ведуть упорядкований спосіб життя. Нехай планують свою сім’ю», – стверджував раніше Олександр Сич.

За його словами, введення жорстких умов щодо проведення або непроведення абортів змусять ставитися жінок до цього більш відповідально.

«Потрібно вести такий спосіб життя, щоб не потрапити під ризик зґвалтування», – підкреслив Олександр Сич.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Варто відзначити, що приклад з Польщею багато правозахисників називають невдалим. Стало відомо, що польські жінки часто їздять робити аборти саме в Україну. Українські лікарі ідею з забороною абортів також не підтримують.

«У демографічний бум, який нібито має від цього наступити, лікарі також не вірять, оскільки він не стався ні в Польщі, ні в Ірландії, де рівень життя вищий за український», – підкреслили в «ТСН».

Читайте також: