fbpx
Політика

«Український вибір»: Політичний хаос веде Україну до економічної катастрофи

З економічної статистики останніх днів можна зробити явні висновки про те, що політичний хаос, який триває в Україні, негативно впливає на національну економіку. Зокрема, політичний хаос вже не повільно, а вірно веде Україну до справжньої економічної катастрофи. Таку думку висловив Володимир Воюш, координатор економічних програм в громадському русі «Український вибір». Слова фахівця передає РБК-Україна.

За словами Воюша, спад в українській промисловості триває в цілому близько двох років. Втім, промисловий спад в Україні серйозно прискорився на початку поточного року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Безсумнівно, це найближчим часом позначиться і на стані зовнішньоторговельного сальдо України», – попередив Воюш.

Він нагадав, яким було зовнішньоторговельне сальдо України за підсумками 2013 року. Зокрема, зазначив експерт, в 2013 році сальдо було «глибоко негативним»: мінус 8 мільярдів 475,8 мільйона доларів. Подальше зниження обсягів кредитів і зовнішніх інвестицій тільки посилює «картину платіжного балансу». Втім, міркує Воюш, це стосується і «мізерних резервів» Нацбанку України.

Як запевнив Воюш, слідом за міжбанком різко «плигнув» і готівковий валютний ринок. Наприклад, зараз в Україні складно купити один американський долар дешевше, ніж за 10 гривень.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У свою чергу, таке зростання валюти веде до подальшого зростання цін на ліки, продукти харчування, бензин і дизельне паливо. Після цього експерт розповів, які фактори негативно впливають на економічний розвиток України.

«Поки вулицями українських міст ходять озброєні люди в масках замість представників правоохоронних органів і існує загроза початку громадянської війни і розпаду України, економіка не може розвиватися позитивно», – підсумував Воюш.

Читайте також: