fbpx
Шоу-бізнес

Святослав Вакарчук заявив про любов до російської культури і Петербурга

  Лідер знаменитої української групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук у своєму блозі відкинув всі звинувачення в націоналізмі, заявивши при цьому, що він любить російську культуру і Петербург.

 Пост Святослава Вакарчука став такою собі відповіддю депутату Петербурга Віталію Мілонову, який закликав заборонити гастролі українського колективу в Росії за підтримку протестів в Україні. Святослав Вакарчук написав: «Кого ви вважаєте націоналістом? Якщо того, чий улюблений письменник Чехов – то я націоналіст <…> Якщо того, чиєю першою улюбленою піснею була "Світить незнайома зірка" – тоді я теж націоналіст. <…> Якщо того, хто любить Санкт-Петербург як своє рідне місто, то я знову ж таки – націоналіст».

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 За словами артиста, у нього в Москві живуть такі ж близькі та рідні люди, як і в Києві, а російська або англійська з його вуст звучить так само часто, як українська.

 Нагадуємо, що депутат Петербурга Віталій Мілонов в понеділок виступив з пропозицією до Володимира Мединського заборонити концерт української групи «Океан Ельзи». Також було запропоновано позбавити права на в’їзд в країну групи Вакарчука, так як його колектив брав участь на Євромайдані. Політик вважає, що група вже давно займає переконані антиросійські і русофобські позиції.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: