“Правий сектор” звернувся до російськомовних громадян України

"Правий сектор" запевняє, що вони не русофоби, але Україну слід дерусифікувати.

 Організація "Правий сектор" звернулася до всіх громадян України, які є російськомовними, росіянами чи представниками інших національних меншин із запевненням, що їм нічого не загрожує. Про це йдеться у зверненні розміщеному в соціальних мережах, повідомляє УНН.

 "Спираючись на численні абсурдні міфи, антинародний режим направляє чималі зусилля на те, щоб очорнити "Правий сектор" і революційний рух в цілому. Бійцям "Правого сектору" хочуть нав’язати образ "екстремістів", "терористів", "фашистів", "русофобів". Майстри "мишачої пропаганди" навіть починають поширювати чутки про те, що після перемоги національної революції всі росіяни будуть депортовані з України", – йдеться у зверненні.

 У своєму зверненні "Правий сектор" відзначає, що український революційний націоналізм не є ідеологією ненависті до російського народу. "Нашим ворогом є не російський народ, а імперіалістична Москва", – повідомляє організація. Вони переконують, що ставлення до громадян не української національності засноване на ідеях Степана Бандери: "братське до тих, хто разом з нами бореться за державність української нації; толерантне до тих, хто визнає наше право бути господарями власної долі на своїй землі; вороже до тих, хто це право заперечує".

 Однак, у зверненні зазначається, що дерусифікація України – цілком справедливе і необхідне явище. "Поняття дерусифікації означає, що етнічні українці повернуться до власної мови, історії, ідентичності. При цьому ми розуміємо, що процес дерусифікації не може бути форсованим.

Related Post

 Разом ми відстоюємо право всіх національних меншин (в т.ч. і росіян) на виховання власної ідентичності й культури. Ми не плутаємо це право з діяльністю іноземних шовіністичних, імперських центрів, діяльність яких повинна бути припинена", йдеться у зверненні.

 В організації зазначають, що там пліч-о-пліч ведуть боротьбу люди, які говорять різними мовами. "У тому числі в рядах "Правого сектора" пройшов бойову виучку не один російський патріот, який приїхав з Росії, щоб підтримати нашу боротьбу і перенести її багаття на територію своєї батьківщини", – йдеться у зверненні.

 Джерело: УНН

Leave a Comment