fbpx
Політика

Януковичу загрожує Гаазький трибунал?

Нинішній президент України Віктор Янукович може представити перед Гаазьким трибуналом. Таку думку висловив Олександр Бедрицький, генеральний директор CIS- EMO – міжнародної організації зі спостереження за виборами. Свої коментарі щодо майбутнього Віктора Януковча експерт висловив в ефірі російським ЗМІ, передає «Українська правда».

 Олександр Бедрицький розповів, хто може виступити ініціатором у питанні залучення Януковича під Гаазький трибунал. На думку експерта, важливу роль в цьому питанні можуть зіграти західні держави. Зокрема, пояснив він, йдеться про європейські країни або про Сполучені Штати Америки.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Біда Віктора Януковича в тому, що він може попросту не дожити до трибуналу», – заявив Олександр Бедрицький.

 Олександр Бедрицький вважає, що зараз ставлення до Віктора Януковича в українському суспільстві є негативним.

 «М’яко кажучи, воно негативне – це вже сама м’яке з можливих формулювань», – підкреслив генеральний директор CIS- EMO.

 Крім того, не кращим чином до президента України ставляться і його умовні прихильники. Експерт пояснив, що в даний момент прихильники Януковича «відчувають себе обдуреними і зрадженими».

«Якщо щось трапиться, захищати Віктора Януковича виявиться просто нікому», – додав експерт.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Крім того, на думку експерта, не потрібно спокушатися і досягнутою угодою з президентом. Бедрицький нагадав, що раніше після переговорів з представниками опозиції завжди слідувала «чергова хвиля насильства».

 Експерт вважає, що незабаром можуть мати місце подальші провокації з боку радикалів. Йдеться про радикальні сили, пояснив фахівець, яким не підходить досягнутий компроміс.

«Буде якісь кроки робити і опозиція, тому що зараз їх ситуація компромісу також не дуже влаштовує», – прогнозує Бедрицький.

Читайте також: