fbpx
Політика

Колишній канцлер ФРН Герхард Шредер порадив Меркель «піти вчасно»

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер поділився з нинішньою головою уряду Ангелою Меркель секретом своєї успішної політичної кар’єри. На думку Шредера, «треба знати, коли піти».

 «Мас -медіа та люди в якийсь момент захочуть побачити нове обличчя», – поділився своєю думкою журналом Spiegel Герхард Шредер. Він натякнув на те, канцлеру Меркель вже зараз варто починати замислюватися про наступника з лав спілки партій ХДС/ХСС. Водночас Шредер поскаржився, що не бачить жодного більш-менш помітного представника цього об’єднання, який був би здатний прийти на зміну чинному лідеру.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 За словами екс-канцлера, через пару років Меркель поб’є рекорд за тривалістю перебування на керівній урядовій посаді, встановлений жінкою-політиком Маргарет Тетчер.

 Колишній лідер соціал-демократів пояснив, що людина, що знаходиться у владі і постійно приймає доленосні рішення, відчуває неймовірний стрес, і Меркель буде дуже важко, якщо вона зважиться піти на четвертий термін у 2017 році. Крім того, на думку Шредера, при управлінні країною важливо володіти мужністю – потрібно мати свою думку, а не слідувати постійно за мейнстрімом.

Читайте також: