fbpx
Політика

Євромайдан. Путін розповів Кемерону і Меркель про «страшних радикалів в Києві»

Відбулися телефонні розмови президента Російської Федерації Володимира Путіна з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомили в прес-службі Кремля.

 Як стало відомо, під час бесіди Володимир Путін висловив свою «крайню стурбованість» ситуацією в Україні. За словами російського президента, різке загострення збройного протистояння в країні відбулося «з вини радикального крила опозиції».

 Крім того, Володимир Путін акцентував увагу на тому, що дуже важливо негайно припинити кровопролиття в Україні. Після цього президент Росії сказав Меркель і Камерону, що в Україні потрібно вжити термінових заходів з метою стабілізації ситуації в країні. За його словами, такі заходи повинні бути також спрямовані на «припинення терористичних та екстремістських вилазок».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Після цього президент Росії повідомив, що відправив до столиці України «свою людину». Зокрема, в четвер увечері представник Путіна прибув до України. За наявними даними, в Україну відправився Володимир Лукін, уповноважений з прав людини в Російській Федерації.

 Раніше повідомлялося, що Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики сказала, що офіційний Брюссель «не вважає протестуючих в Україні терористами і радикалами». Вона запевнила, що особисто була в Києві на Майдані і прекрасно знає, що влада може спровокувати будь-яку мирну акцію протесту до насильства.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Додамо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франуса Олланд прокоментували загострення ситуації в Україні. Політики вважають, що останні події в Україні є «огидними». Меркель і Олланд підкреслили, що всі відповідальні за насильство в Україні мають понести покарання.

Читайте також: