fbpx
Спорт

Українські біатлоністки здобули перше «золото» української збірної на Іграх у Сочі

Буквально кілька хвилин тому в Сочі завершилася жіноча естафетна гонка в біатлоні, переможцем якої стала збірна України. Для української збірної це стала перша медаль вищої якості на зимових Іграх у Сочі. Більше того, ця золота медаль для України стала першою за останні 20 років на зимових Іграх.

 На самому старті гонки боротьбу за медалі припинили дві команди – фаворити змагання. Німкеня Франциска Пройс мала якісь проблеми з гвинтівкою після падіння. За попередніми даними, в гвинтівку потрапив сніг, і з цієї причини спортсменка провела на першому вогневому рубежі не менше п’яти хвилин. Друга фаворитка естафети – представниця Франції Марі-Лор Брюне – впала.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Після цього падіння команда завершила гонку. Після всього, що сталося серед лідерів зайняли свої позиції збірні України, Росії та Норвегії. На трасі українські спортсменки істотно випереджали опоненток за швидкістю, регулярно маючи перевагу в 30-40 секунд. На всіх вогневих рубежах українська команда впевнено справлялася зі стріляниною. Останньою з українок в естафеті взяла участь Олена Підгрушна, яка зуміла протримати лідерство до кінця.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Друге місце дісталося російській збірній, третє – норвезькій.

Читайте також: