fbpx
Політика

Лідери опозиції підписали «мирну» угоду з Януковичем

Лідери опозиційних фракцій «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «Свобода» Олег Тягнибок і «УДАР» Віталій Кличко підписали з президентом України Віктором Януковичем угоду про врегулювання ситуації в країні. Підписи під відповідним документом поставили: Віктор Янукович, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, а також міністри закордонних справ Німеччини і Польщі Франк-Вальтер Штайнмайер і Радослав Сікорський, глава департаменту континентальної Європи МЗС Франції Ерік Фурньє. А ось уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін підписувати угоду відмовився, повідомляє РБК-Україна.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Нагадаємо, сьогодні глава української держави оприлюднив заяву, в якій оголосив про кроки, необхідні для відновлення ситуації в країні. Зокрема, він ініціював проведення дострокових виборів президента, повернення до Конституції 2004 року і формування коаліційного уряду. Пізніше ці пропозиції підтримала і Рада Майдану, але при цьому висунула свої умови.

Читайте також: