fbpx
Політика

Влада порушила перемир’я – лідери опозиції

Лідери опозиції заявили главам МЗС Франції, Німеччини та Польщі, що влада порушила перемир’я.

  Лідери опозиції Арсеній Яценюк  ("Батьківщина"), Віталій Кличко ("УДАР") та Олег Тягнибок ("Свобода") зустрілися з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, главою МЗС Франції Лораном Фабіусом і главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

"Щойно закінчилася зустріч лідерів опозиції з міністрами закордонних справ Польщі, Німеччини і Франції", – повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар А. Яценюка Ольга Лаппо.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вона повідомила, що сторони обговорили шляхи, за допомогою яких можливе припинення кровопролиття і припинення подальшої ескалації конфлікту в країні.

"Єдиний шлях, як це зробити – створити демілітаризовану зону і перевести конфлікт з вулиці до парламенту", – підкреслив А. Яценюк.

Водночас, лідер партії "УДАР" В. Кличко заявив, що в тому, що зараз відбувається у центрі Києва, винна влада і підкреслив, що єдиним способом зупинити кровопролиття є "повна відставка влади".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Було оголошено перемир’я. Порушив його "Беркут", який намагався спалити Консерваторію… Після цього перемир’я закінчилося", – процитувала В. Кличко його прес-секретар Оксана Зінов’єва.

Лідер "УДАРу" також підкреслив, що протестуючі "мирно простояли ніч, але їх обдурили".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: