fbpx
Політика

У Києві зростає кількість жертв

У ніч на середу продовжилося протистояння в центрі Києва між правоохоронцями та прихильниками опозиції з "Євромайдану". Силовики зайняли частину площі, проте в деяких місцях були відтіснені радикалами.

Раніше влада дала опозиції час до 18:00 на те, щоб відвести озброєних людей з вулиць столиці. За словами правоохоронців, якщо заворушення продовжаться, вони будуть змушені застосувати всі передбачені законом засоби.

 З 20:00 правоохоронці почали, за їх заявою, "антитерористичну операцію" на "Євромайдані". У відповідь активісти стали кидати в правоохоронців "коктейлі Молотова", петарди, каміння і силовики застосували світло-шумові гранати. За словами очевидців, як мінімум двічі міліція застосувала водомет, проте обидва рази машина здавала назад. Зараз по периметру всієї площі горять намети, протестуючі кидають у вогонь автомобільні покришки.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 В ході безладів померли 15 людей: 8 цивільних і 7 правоохоронців, повідомляє МВС України. "298 працівників органів внутрішніх справ звернулися за допомогою, з них 272 госпіталізовані. У 59 правоохоронців вогнепальні поранення", – йдеться в повідомленні.

 За даними Київської міськадміністрації, до лікарів також звернулися 209 учасників масових заходів, з яких 110 госпіталізовані. МВС України повідомило, що порушено кримінальні справи за фактом масових заворушень у Києві.

Читайте також: