fbpx
Політика

Дональд Туск: Польща готова приймати біженців з України

Польща готова приймати біженців і постраждалих з України. До таких заходів у польській державі готові вдатися в разі посилення непростої ситуації в Україні. Про це в середу, під час виступу в парламенті Польщі, заявив прем’єр-міністр Дональд Туск. Слова прем’єр-міністра Польща передає РБК-Україна.

 «Ми, поляки, звичайно ж, не будемо осторонь цих подій. Ми розуміємо, що розвиток подій в Україні визначатиме майбутнє і історію всього регіону, а також буде мати прямий вплив на безпеку і майбутнє Польщі і всього польського народу», – сказав Дональд Туск.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Після цього прем’єр-міністр Польщі закликав до введення особистих і фінансових санкцій щодо представників української влади. Як визнав глава уряду Польщі, така міра «не має позитивної альтернативи».

 Крім того, Дональд Туск провів переговори з керівниками найбільших європейських інститутів і держав Європейського Союзу. Зокрема, польський прем’єр-міністр обговорив з європейським керівництвом «українське питання».

 Дональд Туск вважає, що ведення санкцій проти чиновників надасть допомогу українській демократії.

 «Санкції, які, на нашу думку, є скоріше моральною реакцією, ніж елементом сценарію, можуть привести до позитивного фіналу», – міркує польський прем’єр-міністр.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Крім того, під час виступу у Сеймі прем’єр-міністр говорив і про заходи, які були прийняті міжнародним співтовариством щодо нинішньої кризи в Україні. Наприклад, Дональд Туск розповів про формування єдиної позиції Євросоюзу з «українського питання». Цьому передували численні зустрічі з лідерами європейських інститутів і держав, додав Туск.

 Раніше повідомлялося, що під час масових зіткнень у Києві загинули 25 людей.

Читайте також: