fbpx
Новини Євромайдана

До Майдану направляється “сотня”

"Сотня" йде пішим ходом до Майдану з метро Лук’янівка.

У напрямку Майдану Незалежності в Києві від станції метро Лук’янівка маршем крокує "сотня", передає кореспондент УНН.

Люди йдуть організованим строєм по вулиці Артема в напрямку Великої Житомирської. Їх налічується близько 100-150 осіб. Зовні люди схожі на "сотню самооборони" Майдану, але вони не мають сотенних прапорів чи якихось розпізнавальних знаків, тому складно визначити, хто вони такі.

Люди добре екіпіровані, у них є бронежилети, кийки, шоломи. Майже кожен одягнений у камуфляжну форму.

 Варто відзначити, що під’їзди до центральної частини міста перекриті. Зокрема, на Львівській площі знаходиться контрольно-пропускний пункт, який складається з кількох працівників ДАІ, які мають при собі табельну зброю, а також автомати Калашникова. Їм допомагають по кілька бійців внутрішніх військ.

 Підходи до Майдану Незалежності з більшості прилеглих вулиць блоковані бійцями внутрішніх військ, які не пропускають навіть журналістів в офіси, розташовані на Хрещатику.

 Нагадаємо, що з сьогоднішнього дня відповідно до рішення Кабінету міністрів Київ став закритим містом і всі в’їзди до столиці перегороджені КПП, а в’їзд у місто обмежений.

 Варто також додати, що з 20:00 вчорашнього вечора правоохоронці почали антитерористичну операцію на Майдані Незалежності, в результаті якої відбулися зіткнення з учасниками масових протестів, які тривають з листопада минулого року. Результатом баталій стало спалення Будинку профспілок, де знаходився так званий Штаб революції. Протистояння призвело до численних жертв з обох сторін конфлікту. Станом на зараз на Майдані Незалежності досі триває протистояння.

 Джерело: УНН

Читайте також: