fbpx
Політика

Від позиції наших сусідів залежить, як впаде режим Януковича – Бригинець

 Як повідомив депутат фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, ситуація в Україні вже давно стала перевіркою «на вошивість» багатьох міжнародних інстанцій і Росії, і Євросоюзу, і США. При цьому він зазначив, що жодна з цих сторін так і не може похвалитися безумовною підтримкою демократичних цінностей щодо України.

  Також Олександр Бригинець заявив, що якщо сьогоднішня зустріч лідерів опозиції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель не змусить Європу стати на шлях боротьби з неофашистською владою Януковича, яка за прикладом Гітлера почала з знищення парламентаризму, то він наполягатиме на виключенні терміна «Євромайдан» і використанні виключно терміну «Революція гідності».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

  За словами політика, непротидія режиму Януковича на міжнародній арені – це те ж саме, що і сприяння режиму Гітлера в 30-і роки.

  Крім того, він звернув увагу на те, що підтримка Путіним Януковича вже призвела до ескалації антиросійських настроїв в Україні, а пасивність Євросоюзу може призвести до аналогічного результату, чого якраз і хочуть Янукович з Путіним.

  Олександр Бригинець вважає, що зовнішні чинники, зокрема, і ставлення до подій в Україні з боку ЄС, США та Росії – це другорядне.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

  «Вони можуть дещо прискорити або сповільнити процес падіння режиму. Але вони точно сприяють визначенню політичного курсу післяреволюційної України», – підкреслив депутат.

  Таким чином, як зазначив Олександр Бригинець, від позиції впливових сусідів України залежить лише те, чи відбудеться падіння режиму Януковича повільно і парламентським способом або ж швидше і з вуличним сценарієм.

  «Хотілося б, щоб це розуміли Меркель, Путін, Обама та інші глядачі в українському театрі», – підсумував він.

Читайте також: