Яценюк: Опозиція дала Верховній Раді тиждень на повалення диктатури

Якщо протягом найближчого тижня у стінах Верховної Ради опозиціонери не побачать результату з відновлення старої Конституції зразка 2004 року, то конфлікт може вийти за стіни парламенту. Зокрема, в такому випадку «конституційний питання» в Україні буде вирішуватися вже не у Верховній Раді, а на вулиці.

 Таку думку висловив керівник парламентської фракції і політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

 Слова Арсенія Яценюка передає прес-служба партії.

 «Скасування диктаторських повноважень – це завдання парламенту наступного тижня, коли народним депутатам належить проголосувати за постанову, за якою відновлюється редакція Конституції зразка 2004 року», – сказав опозиціонер.

 Арсеній Яценюк запевнив, що в даний момент у представників опозиції є політична і юридична база для вирішення цього питання. Опозиціонер вважає, що затягування часу з боку офіційного Києва означає, що нинішня влада не готова не тільки до якого-небудь діалогу, – влада не готова почути український народ.

Related Post

 За словами Яценюка, зараз український народ вимагає нової Конституції, нової влади і нового президента.

 «Якщо протягом наступного тижня у стінах Верховної Ради ми так і не побачимо результату, це означає лише одне – що влада йде на загострення і ескалацію нинішньої ситуації. Тоді цей конфлікт буде вирішуватися вже не у Верховній Раді, а на вулиці», – попередив Арсеній Яценюк.

 Раніше Яценюк сказав, що опозиція залишиться на Майдані.

 «Ми залишаємося в Будинку профспілок, Українському домі, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані», – заявив Арсеній Яценюк.

 Таким чином опозиціонер прокоментував заяву прокурора міста Києва про звільнення затриманих активістів. Зокрема, прокурор Києва пообіцяв звільнити затриманих лише в тому випадку, якщо мітингувальники звільнять «не просто всі приміщення, а й весь Майдан Незалежності».

Leave a Comment