Пам’ятник Шевченку у Вінниці встановили всупереч бажанню влади

У Вінниці всупереч бажанню влади нардепи встановили пам’ятник Шевченку.

  За участі О. Бригинця, В. Яворівського та А. Мохника у Вінниці на центральній площі міста — Театральній площі — всупереч рішенню влади сьогодні був встановлений пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. Про це УНН повідомили у прес-службі нардепа О. Бригинця.

 “До сьогодні Вінниця була єдиним обласним центром України, в центрі якого не було пам’ятника Великому Кобзареві. На жаль, навіть сьогодні пам’ятник Т. Шевченку прибув до Вінниці напівлегально в супроводі народних депутатів, і встановлений був всупереч рішенню влади”, — наголосив О. Бригинець.

 Як повідомлялося, міська громада протягом 50 років намагалася домогтися від вінницької влади встановлення пам’ятника Т. Шевченку в центрі міста. У 2004 році Вінницька міська рада нарешті прийняла рішення про встановлення пам’ятника Т.Шевченку на центральній площі міста — на Театральній площі. Але, незважаючи на те, що реконструкція цієї площі таки була проведена, пам’ятник на ній не встановлювали.

 Як пояснили Бригинцю на його звернення у прокуратурі, Вінницькою міською радою була проведена реконструкція Театральної площі без встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку у зв’язку із відсутністю коштів. А також через прийняття у 2004 році постанови № 1181, згідно з якої питання його спорудження перейшло до компетенції уряду.

Related Post

 “Враховуючи бажання громади бачити пам’ятник саме на цьому місці, був створений оргкомітет і конкурсна комісія, громада зібрала гроші, в тому числі на Майдані, в сумі 30 000 гривень і їх вистачило на цей чудовий пам’ятник”, — розповів О. Бригинець.

 У зв’язку із тим, що нещодавно у Вінниці стався прикрий інцидент на центральній площі — тітушки знищили депутатську приймальню — народні депутати В. Яворівський і О. Бригинець звернулися до Вінницького міського голови та до вінницької міліції з вимогою взяти пям’ятник Т. Шевченку під охорону, щоб не допустити провокацій і дій спрямованих проти національного символу.

 Джерело: УНН

Leave a Comment