fbpx
Новини Євромайдана

Руслана закликала європейців приїхати в Україну і побачити все на власні очі

Руслана в ОБСЄ говорила гаслами.

  Сьогодні під час 13-ої зимової зустрічі Парламентської Асамблеї ОБСЄ під час обговорення ситуації в Україні виступила громадська активістка та співачка Руслана. Вона говорила російською і її виступ складався із лозунгів, передає УНН.

 За словами кореспондента, уже за дві хвилини після початку виступу Руслани, модератор намагався втрутитись і перервати її. При цьому він попросив допомоги у В.Наливайченка, імовірно, останній просив головуючого про позаплановий виступ Руслани. Загалом, у своєму виступі, Руслана закликала європейців приїхати в Україну і побачити «усе на власні очі».

 Як повідомляв УНН, зустріч проходить у Відні. Там сьогодні обговорюють тему "Нинішня ситуація в Україні", а напередодні обговорювалося питання "Зростання екстремізму, радикалізму та ксенофобії: виклики для регіону ОБСЄ". З теми захисту прав людини будуть розглянуті деякі випадки від представників країн-членів ОБСЄ, а саме Білорусі, Казахстану, Азербайджану, Туреччини.

 Нагадаємо, раніше президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Ранко Крівокапіч привітав скасування недемократичних законів в Україні, прийнятих 16 січня. Також він схвально висловився щодо рішення уряду М.Азарова піти у відставку. Р.Крівокапіч закликав до миру та уникнення проявів насильства як зі сторони міліції, так і зі сторони мітингувальників.

 У грудні ж ПА ОБСЄ висловлювала готовність виконувати роль посередника у діалозі з врегулювання ситуації в Україні, за умови, якщо парламентська більшість та опозиція захочуть цього. Про це Ранко Крівокапіч зазначав під час Ради міністрів ОБСЄ, яка відбувалася 5-6 грудня 2013 року у Києві.

 Джерело: УНН

Читайте також: