fbpx
Політика

«Звільнення активістів в обмін на звільнення адмінбудівель – неприйнятне», – Гриценко

 Коментуючи розмови про можливе звільнення будівлі КМДА в обмін на звільнення заручників, депутат Верховної Ради Анатолій Гриценко вирішив нагадати про свою позицію з даного питання.

У першу чергу, як він зазначив, звільнення адмінбудівель та активістів – це абсолютно різні питання, які повинні вирішуватися окремо один від одного і без будь-якого обміну. Крім того, за словами політика, заручники – активісти мають бути звільнені владою без будь-яких умов, як передумова для подальшого звільнення обома сторонами вулиць, будівель і кварталів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому він підкреслив, що обидві сторони повинні почати звільняти захоплені будівлі, вулиці, квартали і виводити урядові війська лише після того, як будуть звільнені всі активісти.

Говорячи про виведення військ, Анатолій Гриценко сказав, що обидві сторони повинні діяти в цьому питанні поетапно і синхронно. За його словами, особисто він бачить три етапи виведення військ:

1. Влада виводить зі столиці «Беркут», а Майдан у відповідь звільняє кілька облдержадміністрацій;

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

2. Влада виводить зі столиці внутрішні війська, а Майдан звільняє інші облдержадміністрації та КМДА;

3. Влада виводить зі столиці підрозділи міліції, які прибули з інших регіонів, а Майдан звільняє Грушевського, забезпечує вільний доступ до урядового кварталу і закріплюється в раніше обумовлених межах – на Майдані, в Українському домі, Будинку Профспілок та Жовтневому палаці.

Читайте також: