fbpx
Політика

Росія приховує окуповані нею грузинські території, – експерт

Сьогодні, 11 лютого, керівник Кавказького центру стратегічних досліджень Мамука Арешидзе дав свою оцінку політичним аспектам зимової Олімпіади в Сочі грузинським ЗМІ. За словами експерта, російською владою Олімпіада перетворена на геополітичний фактор, в спеціально вибране місце для проведення ігор.

 "Олімпіада в Сочі, як така, є чинником геополітичним. Свого часу російське керівництво місцем для проведення Олімпіади могло назвати і Петербург, де вже була інфраструктура, і треба було б менше витрат, а що найголовніше, там є сніг. Але владі Росії було необхідно проводити Олімпіаду саме в цій зоні, доводячи тим самим, що дана частина Північного Кавказу безпечна і, крім того, це все має відбутися поблизу Чорного моря" – зазначив Арешидзе.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 "Щодо Грузії, то з цієї точки зору Росія намагається ні того, ні іншого не образити. З одного боку Росія представила Грузію в своїх реальних кордонах на сайті Міжнародного олімпійського комітету і російського організаційного олімпійського комітету. На відкритті ж Олімпіади постаралися зам’яти якось окуповані Росією автономні області Грузії. Це, природно, викликало у багатьох роздратування, у мене в тому числі. Трохи поміркувавши, мені це здається смішним і принизливим для такої країни як Росія. Тим самим Кремль ублажає Цхінвалі та Сухумі. роздратування викликали також і той факт, що на Олімпіаду запрошені Анкваб і Тібілов", – заявляє Арешидзе.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 За його словами, слід звернути увагу на той факт, що офіційних гостей в Сочі пропонує не Олімпійський комітет Росії, а Міжнародний олімпійський комітет і організаційна група російського олімпійського комітету.

 "Анкваба і Тібілова цей міжнародний олімпійський комітет не запрошував. Вони є гостями російського олімпійського комітету. З міжнародної точки зору, це означає низький ранг" – додав експерт.

 За матеріалами: Грузія – Онлайн

Читайте також: