fbpx
Політика

Ю. Тимошенко закликає уникнути змішаних форм правління в Україні

Ю. Тимошенко написала, що підтримує парламентську республіку в Україні – А. Павловський.

  Суть листа Юлії Тимошенко, написаного до керівництва фракції “Батьківщина”, зводиться до її підтримки створення в Україні парламентської республіки і вона закликає уникнути змішаних форм правління в Україні. Про це на прес-конференції заявив народний депутат “Батьківщини” Андрій Павловський, передає кореспондент УНН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 “Для України в нинішніх умовах, щоб вийти з кризи і знайти консенсус, була б більш прийнятною модель чистої парламентської республіки, про що написала Ю.Тимошенко у своєму листі. Це передбачатиме наявність уряду, який призначатиметься парламентом, і президент, якого обиратиме народ і який призначатиме уряд, але під повним контролем Верховної Ради, адже змішані форми правління обов’язково призводитимуть до певного непорозуміння між різними гілками влади”, – зазначив А. Павловський.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 За його словами, шляхом проведення конституційної реформи можна буде уникнути двовладдя.

 “Під час переговорів між владою та опозицією зараз намагаємось обрати прийнятну модель та шлях якнайшвидшого досягнення її втілення”, – зазначив нардеп.

 Джерело: УНН

Читайте також: