fbpx
Політика

У США здогадуються, хто підслухав розмову Нуланд, – джерело

Розмову між заступником глави Держдепартаменту США Вікторією Нуланд і американським послом в Україні Джеффрі Пайеттом могли перехопити в Україні. Швидше за все, Вікторія Нуланд говорила з Джеффрі Пайеттом по звичайному мобільному телефону. Таку думку в інтерв’ю висловили чиновники Держдепартаменту США у Вашингтоні, передає Reuters.

Представник Держдепу США, який добре знайомий з ситуацією, розповів, якими телефонами користуються американські чиновники. Як заявило джерело, співробітники Держдепартаменту США не використовують спеціальний шифрований зв’язок. Джерело запевнило, що американські чиновники користуються звичайними мобільними телефонами. Варто відзначити, що це стосується і посадових осіб на найвищому рівні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як розповіла офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі, всі мобільні пристрої BlackBerry, які використовуються в Держдепартаменті, мають спеціальний інформаційний захист. Втім, телефони BlackBerry не мають голосового захисту.

«Усі службові телефони, які використовуються співробітниками Держдепартаменту США, забезпечені системою спеціального кодування даних. Однак у них немає системи для шифрування мови», – заявила Джен Псакі.

Представниця Держдепартаменту США так і не уточнила, чи мають чиновники з Держдепартаменту США телефони, які можуть бути повністю закодовані.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Джен Псакі підкреслила, що в даний момент фахівці з Держдепартаменту США «оцінюють і вивчають способи ведення телефонних розмов». За її словами, в Держдепартаменті США «вживають усіх необхідних заходів з метою безпеки».

Раніше повідомлялося, що представники Служби безпеки України заявили про розслідування у «справі Нуланд». Як запевнили силовики, вони не проводять жодних розслідувань у зв’язку з появою в Мережі розмови між заступником глави Держдепу США Вікторією Нуланд і послом США в Україні Джеффрі Пайеттом.

Читайте також: