fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ: Антитерористичний центр приведений у повну готовність через загрозу терактів в Україні

Антитерористичний центр, який діє при Службі безпеки України, приведено в повну готовність. Всьому виною – загроза терористичних актів на території України. Про це повідомили в прес -службі СБУ.

Як пояснили в СБУ, таке рішення викликане різким зростанням кылькості повідомлень з приводу проявів терористичного характеру. Зокрема, відзначили силовики, йдеться про заяви про мінування об’єктів, де знаходяться масові скупчення людей, наявності загроз здійснення вибухів. Приміром, у СБУ є відомості про загрози вибухів на об’єктах підвищеної небезпеки – атомних і гідроелектростанціях, об’єктах критичної інфраструктури, в міжнародних аеропортах «Київ», «Бориспіль», «Львів», «Дніпропетровськ», «Харків», «Донецьк» і «Сімферополь».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

В СБУ підкреслили, що під загрозою можуть знаходитися залізничні та автомобільні вокзали, а також магістральні трубопроводи. До такого рішення СБУ «підштовхнули» і блокування обласних адміністрацій в Україні, а також заклики активістів до захоплення об’єктів, які зберігають великі обсяги озброєння. Крім усього іншого, 7 лютого 2014 року відбулася спроба захопити пасажирський літак.

«Антитерористичний центр при СБУ в порядку, який визначений законодавством України, змушений привести в готовність суб’єкти по боротьбі з тероризмом на території держави», – заявили силовики.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як стало відомо, відповідне рішення в СБУ прийняли відповідно до закону «Про боротьбу з тероризмом» і рештою нормативно-правовими актами, які регламентують функціонування української системи з боротьби з тероризмом.

«Ці заходи повинні носити в першу чергу попереджувальний характер. Вони передбачають постійний обмін інформацією між відомствами», – підсумували в СБУ.

Читайте також: