Ігри в Сочі. Підсумки першого дня

У перший день Олімпіади в Сочі було розіграно п’ять комплектів медалей.

 У змаганнях з слоупстайлу (дисципліна в сноуборді, при якій спортсмени проходять трасу, виконуючи серію акробатичних стрибків на трамплінах і перилах) золота медаль дісталася американцеві Сейджу Котсенбургу, що показав результат 93,50 в кращій з двох спроб в фіналі. Срібло завоював норвежець Стааль Сандбех (91,75), а бронза дісталася канадцеві Марку Макморрісу (88,75).

 Норвезька лижниця Маріт Бьорген стала переможницею в скіатлоні (гонка, що складається з двох відрізків по 7,5 км, перший етап спортсмени проходять класичним стилем, другий – вільним). 33-річна норвежка показала результат 38.33,6 секунди. Срібло завоювала шведка Шарлотта Калла ( 38.35,4 ), а бронзу – інша норвежка Хайді Венг (38:46.8).

 У змаганнях зі швидкісного бігу на ковзанах на дистанції 5000 метрів весь п’єдестал зайняли ковзанярі з Нідерландів. Свен Крамер завоював золото, побивши світовий рекорд, встановлений ним же раніше – 6 хвилин 10,76 секунди. Срібло і бронзу завоювали його співвітчизники Ян Блокхайзен (4.95) і Йорріт Бергсма (5.90).

Related Post

 У біатлонному спринті у чоловіків героєм дня став незрівнянний Уле-Ейнар Бьорндален, який став олімпійським чемпіоном, незважаючи на один промах у стійці. Срібло дісталося австрійцю Домініку Ландертінгеру, а чех Ярослав Сокуп став бронзовим призером.

 Дівчата у фрістайлі розіграли медалі в могуле. Олімпійською чемпіонкою стала канадка Жюстін Дюфур-Лапойнт (22,44 бала), срібло у її сестри Хлої Дюф-Лапойнт ( 21,66 ), а бронза у американки Ханни Керні (21,49).

 У неділю, у другий день олімпійських Ігор будуть розіграні вісім комплектів нагород.

Leave a Comment