fbpx
Політика

9 лютого в Києві пройшло 10-е народне віче

 9 лютого в Києві, на Майдані Незалежності, завершилося 10-е народне віче. Вже за традицією, віче почалося з молебня, в якому взяли участь представники всіх конфесій.

 Після прочитання молитви «Отче наш» на сцені з’явилися лідери опозиції: Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Віталій Кличко, Петро Порошенко, а також активісти – Руслана Лижичко, Тетяна Чорновіл, представники Автомайдану.

 Під час виступів політики, як і раніше, говорили про те, що в Україні не можна терпіти ту владу, яка на даний момент знаходиться «біля керма». Варто відзначити, що конкретного виходу з ситуації так і не було запропоновано.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Під час свого виступу Руслана прочитала один з листів-загроз, які їй приходять на телефон. «Зупинися, інакше розстріляємо з автомата», – зачитала зі сцени Руслана. Відома співачка, зазначила, що незважаючи на те, що приходять такі загрози, незважаючи на те, що за її машиною ведеться постійне стеження, а біля будинку чекають «тітушки», вона буде тут, на Майдані, відстоювати свої права.

 Петро Порошенко в ході свого виступу зазначив, що за такий короткий термін змінився курс гривні. Це, зрозуміло, відбилося на «кишені» кожного українця. Народний депутат з упевненістю зазначив, що така ситуація відбувається виключно тому, що на даний момент економіка України заснована на корупції, крадіжці, хабарництві, закриття митниць. Змінивши ситуацію і поборовши вищеперелічені «проблеми», все відразу покращиться, за його словами.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Найінформативнішим, слід зазначити, вийшов виступ лідера партії «УДАР» Віталія Кличка. По-перше, Віталій Кличко закликав українців вийти на масовий страйк проти влади 13 лютого об 11:00. Ну і по-друге, Віталій Кличко зі сцени на Майдані Незалежності розповів про те, що президент України Віктор Янукович пропонував влаштувати між ними дебати. Віталій Кличко зазначив, що відразу погодився, однак він пропонує провести дебати на Майдані.

Читайте також: