fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Пасажир літака намагався змусити екіпаж направити літак в Сочі

Пасажир літака Харків-Стамбул погрожував підірвати судно, якщо воно не змінить рейс в Сочі.

 За інформацією турецької сторони, сьогодні на борту літака, що виконував переліт за маршрутом Харків-Стамбул, мала місце надзвичайна ситуація на борту, повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

 Зокрема, один з пасажирів рейсу, який за попередніми даними може бути громадянином України, намагався змусити екіпаж направити літак в Сочі. Екіпаж послав сигнал SOS і, керуючись відповідними інструкціями, таки здійснив посадку в аеропорту м. Стамбула.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Як наголошується в повідомленні, Посольство України в Турецькій Республіці перебуває на постійному зв’язку з МЗС та правоохоронними органами Туреччини. В аеропорту знаходиться консул Генерального консульства України в Стамбулі, який на місці в координації з турецькою стороною здійснює необхідні дії для остаточного підтвердження громадянства підозрюваного і всіх обставин інциденту, а також надання сприяння громадянам України, які могли перебувати на борту літака. МЗС, Мінінфраструктури та правоохоронні органи України тримають ситуацію на особливому контролі, – сказано в повідомленні.

 Як повідомляв УНІАН, нетверезий пасажир, що летів рейсом Харків-Стамбул, погрожував підривом повітряного судна у разі, якщо екіпаж не змінить курс і не зробить посадку в Сочі, повідомили в прес-центрі СБУ.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Як зазначили у спецслужбі, людина, що знаходилася під впливом алкоголю, намагалася потрапити в кабіну пілотів, але її заспокоїв екіпаж, в результаті літак здійснив свій рейс в штатному режимі і приземлився в Стамбулі, де людина, яка проявила неадекватну поведінку, була передана в місцеві правоохоронні органи.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: