fbpx
Політика

М.Чечетов прокоментував прийняту Європарламентом резолюцію по Україні

Резолюція Європарламенту спрямована на утруднення переговорів між владою та опозицією – регіонал.

  Влада і громадяни нашої країни повинні згуртуватися і довести собі і світовій спільноті спроможність самостійно вирішувати внутрішні конфлікти , без втручання третьої сторони. На цьому акцентував увагу, коментуючи прийняту Європарламентом резолюцію щодо ситуації в Україні, народний депутат, перший заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, передає УНН.

 “Президент України відкритий до діалогу з Європою і готовий приймати допомогу ЄС у налагодженні переговорного процесу з врегулювання ситуації в Україні. Чи гарантують представники Європейського Союзу готовність опозиції до конструктивного діалогу і виконання досягнутих домовленостей?” — звернув увагу політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 “Позиції Європарламенту та української влади єдині в прагненні до мирного врегулювання конфлікту і подальшого впровадження реформ. Але рішення про створення слідчої комісії з розслідування політичного протистояння в Україні повинен приймати Глава держави, а не третя сторона”, – сказав він.

 "Європа не повинна порушувати один з найголовніших принципів міжнародного права — невтручання, згідно з яким держава або група держав не мають права втручатися у внутрішні і зовнішні справи іншої держави", – підкреслив Михайло Чечетов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 “Зараз як ніколи влада і громадяни України повинні згуртуватися і довести собі і світовій спільноті спроможність самостійно вирішувати внутрішні конфлікти, без втручання третьої сторони”, – зазначив він.

 Народний депутат також звернув увагу на те, що важливо знайти конструктивне рішення з діючим складом парламенту, адже в нинішній ситуації провести нормальні вибори до Верховної Ради економічно складно для бюджету країни.

 Джерело: УНН

Читайте також: