fbpx
Економіка

Звітність з ПДФО та ЄСВ об’єднають

Міндоходів закликає до широкого обговорення запропонованих ініціатив.

 Запровадження об’єднаної форми дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків.

 Наразі спеціалісти Міністерства розробили кілька варіантів об’єднання звітності, які виносяться на обговорення із громадськістю. Експерти пропонують уніфікувати не тільки документообіг, а й бази даних щодо платників ПДФО та ЄСВ.

 Що стосується безпосередньо об’єднаного звіту, то на розсуд представників бізнесу виносяться два варіанти: приєднання відомостей про сплату ЄСВ до загальної декларації про доходи або, навпаки, внесення записів про нарахування ПДФО до звітності зі сплати єдиного внеску.

 За посиланням: http://minrd.gov.ua/diyalnist-/dpa-i-gromadskist/gromadske-obgovorennya/mijvidomcha-ekspertna-rada-/130634.html, всі охочі зможуть скачати анкету та відповісти на 5 питань:

  1.  Чи підтримуєте Ви запровадження об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ?
  2.  Який спосіб об’єднання звітності з ПДФО та ЄСВ Ви підтримуєте?
  3.  Яка періодичність подання до контролюючих органів об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ є найбільш прийнятною для Вас?
  4.  Який на Вашу думку порядок коригування помилкових відомостей, відображених у об’єднаній звітності з ПДФО та ЄСВ, є зручнішим?
  5.  Чи підтримуєте Ви проект макета об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) платникам податків/застрахованим особам», розроблений Міндоходів (якщо ні, то надайте свої пропозиції)? Заповнену анкету, пропозиції та зауваження із зазначеного питання можна надсилати на електронну адресу: spddpa@ukr.net.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: