НАБУ: Ситуація на валютному ринку стабілізується після затвердження Кабміну

Національний банк України збирається проводити інтервенції на валютному ринку з метою стабілізації курсу гривні. Крім того, в НБУ можуть обмежити діяльність деяких фінансових установ. Йдеться про установи, яких НБУ викриє у валютних спекуляціях. Таку думку висловив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов.

«Інтервенції будуть, сьогодні Нацбанк заявив, що проводитиме інтервенції. Тому ми впевнені, що валютний курс зараз стабілізується. Дуже важливо розуміти, до чого ми йдемо, і важливо це розуміти Нацбанку, розуміти комерційним банкам і населенню», – заявив Мамедов.

Директор НАБУ розповів, що зростання курсу долара відбувається через вплив різних «психологічних чинників». Такі фактори пов’язані з політичними подіями, які останнім часом відбуваються в Україні. Саме тому, впевнений фінансист, в НБУ не будуть «спостерігати за ситуацією». На думку Мамедова, в Нацбанку збираються впливати на український валютний ринок.

Мамедов нагадав, що раніше в НБУ показали, що готові впливати на курсову політику в Україні.

Related Post

«Ми отримали від НБУ впевненість у тому, що ситуація в країні буде стабілізуватися», – підкреслив експерт.

Директор НАБУ зазначив, що проблеми на валютному ринку не пов’язані з економічними причинами. Швидше, міркує експерт, коливання валютного курсу пов’язані з політичними чинниками.

«Як тільки буде прийнято рішення про затвердження уряду, я запевняю, що й зміниться курс, який зараз існує, і стабілізуються ціни по депозитах», – підкреслив Мамедов.

У такому випадку, пояснив Сергій Мамедов, суспільство отримає від влади «позитивний сигнал»: «Нема конфлікту, є розуміння, є спільне завдання – розвивати українську економіку».

Leave a Comment