fbpx
Економіка

Бізнес розповів про свої проблеми представникам Міндоходів

Начальник ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Олена Мазурова зустрілась із підприємцями району.

 «Розпочався новий рік, але наші ключові завдання не змінились. Особлива увага Міністерства спрямована на вдосконалення рівня обслуговування платників, зокрема, шляхом впровадження нових електронних послуг та вдосконалення вже працюючих сервісів», – зазначила Олена Михайлівна.

 За її словами, впровадження такого масштабного проекту, як електронний кабінет платника, є інноваційним кроком, який не тільки дозволить подавати звітність онлайн, а й надасть користувачам можливість дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, нагадає, коли і які податки необхідно сплатити, що забезпечить якісно новий рівень обслуговування платників.

 Олена Мазурова нагадала, що з 1 січня поточного року платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування та мають незначний ступінь ризику можуть випробувати на собі новий сервіс «Електронна перевірка». Серед очевидних переваг нововведення – можливість здійснювати обслуговування дистанційно, мінімізація впливу людського фактору, підвищення якості проведення перевірки, зменшення термінів її проведення.

 «Такі технічні інновації можуть викликати у платників побоювання, недовіру та купу запитань. Я розумію, що будь-який бухгалтер спить спокійніше, коли має паперовий документ, але ми повинні рухатись вперед. Пам’ятайте, що ми завжди поруч, аби проконсультувати, навчити і порадити», – запевнила вона.

 Під час свого виступу Олена Мазурова розповіла про скорочення перевірок бізнесу та нагадала присутнім про мораторій на перевірки малого і середнього бізнесу.

 «Незважаючи на постійне вдосконалення роботи Міністерства, ми розуміємо, що залишається ще чимало системних питань, які хвилюють бізнес і потребують вирішення. Саме для того, аби їх почути ми сьогодні і зібрались. Я прошу всіх присутніх висловлювати свої зауваження і пропозиції. Ті, які ми не зможемо вирішити на районному рівні, будуть направлені на розгляд до фахівців вищого рівня», – запросила до діалогу Начальник ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

 Довго чекати не довелось, майже всі підприємці висловили свої побажання та рекомендації, які спростять ведення бізнесу.

 За словами представників бізнесу, від зустрічі вони отримали не просто користь, а й задоволення, адже ніколи не стикались з такою доброзичливістю і розумінням зі сторони керівництва органу державної влади.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: