fbpx
Політика

Янукович підтвердив, що він готовий обговорювати питання про перехід до парламентсько-президентської республіки

В. Янукович готовий обговорювати перехід до парламентсько-президентської республіки – Л. Кожара.

   В.о. міністра закордонних справ Леонід Кожара повідомив про готовність президента до повернення до Конституції 2004 року. Про це він сказав на прес-конференція з результатів конференції у Мюнхені, передає УНН.

 Говорячи про досягнення переговорів влади та опозиції щодо врегулювання кризи в Україні, Л.Кожара назвав погодженність у конституційних реформах.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 "Це спільні домовленності щодо конституційної реформи, а саме ми можемо обговорити деякі зміни до форми управління . Президент Янукович підтвердив, що він готовий обговорювати питання щодо переходу від президентської республіки до парламентсько-президентської. В цьому полягає повернення до Конституції 2004 року",- сказав очільник МЗС. Він додав, що серед домовленностей також скасування законів від 16 січня, закон про амністію щодо учасників акцій протестів, відставка уряду та підготовка до виборів у 2015 році.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 "На сьогоднішній день, ми вважаємо, що президент Янукович та уряд виконали більшість з вимог опозиції",- підсумував Л. Кожара.

 Джерело: УНН

Читайте також: