fbpx
Спорт

Сім’я американської сноубордістки заради її поїздки на Олімпіаду в Сочі продала всіх корів

Американська сноубордистка Кейтлін Феррінгтон розповіла в інтерв’ю NBC, що її батькам, які володіють фермою в штаті Айдахо, для того, щоб оплатити її поїздку в Сочі, довелося продати всіх корів. Ферма, на якій пройшло дитинство спортсменки, знаходиться в містечку Санні – Валлі.

 «Щотижня перед поїздкою на змагання, по середах, я була схожа на торговку рогатою худобою, – розповіла Феррінгтон. – Рано вранці ми завантажували корову у вантажівку, а батько відвозив на ринок і продавав. Гроші йшли на оплату поїздки на змагання, які проходили по вихідних. І в підсумку корів у нас зовсім не залишилося. Батьки мені дуже сильно допомогли і розуміли, що я люблю сноуборд. І хотіли, щоб я домоглася успіху в спорті».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Феррінгтон буде вперше брати участь в олімпійських іграх. Вона вже ставала срібним призером чемпіонату світу- 2008 серед юніорів, бронзовим призером етапу Кубка світу в Парк- Сіті ( США ), переможницею загального заліку Гран -прі США. На ЧС- 2013 вона зайняла четверте місце, виступаючи в дисципліні хафпайп.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У США немає міністерств, які б відповідали за спорт, і тому уряд не надає фінансову підтримку своїй національній команді. Всі витрати спортсмени змушені оплачувати самі, з власних коштів або на гроші спонсорів. У багатьох інших країнах, зокрема, і в Росії, спортсменів фінансує Міністерство спорту і спортивні федерації.

 Нагадаємо, XXII зимові Олімпійські ігри розпочнуться в Сочі через чотири дні, сьомого лютого і триватимуть до 23 лютого. Слідом за ними, з 7 по 16 березня, відбудуться XI Паралімпійські зимові ігри.

Читайте також: