fbpx
Політика

Булатову загрожує домашній арешт

Активіста Д.  Булатова можуть посадити під домашній арешт – прокурор.

  Активісту Автомайдану Дмитруа Булатову можуть присудити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомив прокурор м.Києва Микола Бескишкий, передає кореспондент УНН.

 "У зв’язку з тим, що є такі обставини про причинення йому (Дмитру Булатову – Ред.) тілесних ушкоджень органи слідства пішли на те, щоб клопотати перед судом про більш м’яку гуманну міру запобіжного заходу замість арешту – домашній арешт", – сказав прокурор.

 Як повідомляв УНН, лідер Автомайдану Дмитро Булатов є фігурантом двох кримінальних справах, в одній як потерпілий і підозрюваним у справі про організацію масових заворушень. "Дмитро Булатов фігурує у двох кримінальних провадженях: як потерпілий по факту викрадення (стаття 146 Кримінального кодексу – незаконне позбавлення волі або викрадення людини), та як підозрюваний за фактом масових заворушень (ч. 2 ст. 294 – організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особистістю…захопленням будівель або споруд, активна участь у масових заворушеннях). Як підозрюваний 24 січня він був оголошений у розшук із запобіжним заходом тримання під вартою. Згідно із кримінальним процессуальним кодексом після встановлення місця знаходждення розшукованої особи вона повинна бути доставлена до суду для обрання запобіжного заходу", – йдеться в повідомленні МВС. В МВС повідомили, що ні допитати Булатова у якості потерпілого, ані повідомити йому про пом’якшення міри запобіжного заходу, міліціонерам сьогодні не вдалося.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Враховуючи стан Булатова слідчий звернувся до суду з клопотанням про зміну тримання під вартою на домашній арешт. Враховучи те, що потерпілий, за його словами, був викрадений, за рішенням слідчого в лікарні його охоронятимуть працівники міліції", – резюмували в прес-службу МВС.

 Джерело: УНН

Читайте також: