fbpx
Політика

У Польщі побоюються, що Путін після Олімпіади «візьметься за Україну» – ЗМІ

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вирішив попередити керівництво Євросоюзу, що політична обстановка в Україні може ще сильніше загостритися. Зокрема, це може відбутися після завершення зимової Олімпіади – 2014 в Сочі. Про це, з посиланням на свої джерела, повідомляє «Польське радіо».

За неофіційними даними польського видання, Дональд Туск попередив лідерів європейських держав про те, що після завершення зимових Ігор у Сочі керівництво Росії активізується в «українському напрямку». За словами джерела, в Кремлі знову почнуть активно втручатися у внутрішні справи сусідньої країни, передає «Українська правда».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Крім того, у Варшаві побоюються і масового напливу біженців з сусідньої України. Офіційна Варшава зараз займається підготовкою «плацдарму» на той варіант розвитку подій, якщо опозиціонери таки погодиться стати «біля керма» уряду в Україні.

 Як стверджує «Польське радіо», Дональд Туск на зустрічі з головою Європейської комісії Жозе Баррозу закликав офіційний Брюссель «бути готовим до можливої газової кризи».

«Тому що Росія може закрутити газовий кран для України, а це відчують і користувачі в європейських країнах», – попереджає видання.

 Варто відзначити, що Дональд Туск останнім часом закликає всі країни Євросоюзу до «єдиної позиції щодо України». Незважаючи на це, представники Євросоюзу, розмірковує видання, зараз не готові навіть говорити про будь-яку окрему фінансову підтримку для України. Єдине, що можуть гарантувати в ЄС для України, – сприяння під час переговорів з ЄБРР і МВФ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Раніше повідомлялося, що колишній президент Польщі Александр Кваснєвський закликав Європейський союз знайти додаткові кошти для України. Екс-президент Польщі мав на увазі той варіант, якщо уряд України очолить опозиція, а в Росії відмовляться надавати обіцяну допомогу.

Читайте також: