fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Слідство розглядає кілька версій вбивств на Грушевського

У МВС не виключають версії вбивства трьох мітингувальників на Грушевського "беркутівцями".

Серед версій вбивства з вогнепальної зброї трьох учасників протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями на вул.Грушевського в Києві розглядається також і можливе вчинення цього злочину співробітниками міліції.

"Розглядається кілька версій скоєння цих вбивств співробітниками "Беркута", – сказав у п’ятницю на прес-конференції в Києві перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал.

Він підкреслив, що не можна виключати жодну з версій, у тому числі і цю.

За його словами, місце скоєння цих злочинів досі ще не встановлено.

Заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров розповів: "Відпрацьовується така версія – вчинення вбивства невстановленими особами. Це офіційна версія, а невстановлені особи – це можуть бути різні люди, їх може бути маса… Це і хуліганські мотиви, та з метою провокації".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

В. Сакал нагадав, що за всіма фактами вбивств розслідується кримінальне провадження, проводяться слідчі заходи, призначені експертизи.

"Встановлено, що зброя і патрони, які використовувалися для вчинення цих вбивств, це мисливські патрони. Це вже висновок судової експертизи. Найімовірніше, це вогнепальна гладкоствольна зброя. Хочу підкреслити, що патрони, які використовувалися для скоєння вбивства, органами внутрішніх справ не використовувалися, і на озброєнні не перебувають. Немає таких патронів", – розповів він.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

При цьому В. Сакал підкреслив, що висновки комплексної судової медичної експертизи по тілах ще немає.

Як повідомлялося, безпосередньо під час масових заворушень на вул. Грушевського загинули дві людини: громадянин України і громадянин Республіки Білорусь. 25 січня в лікарні після отриманого 22 січня вогнепального поранення (також на вул. Грушевського) помер житель Львівської області. У столичній прокуратурі підтвердили дану інформацію, уточнивши, що всі вони були вбиті із застосуванням зброї, пристосованої для стрільби мисливськими патронами, зарядженими картеччю і кулями.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: