fbpx
Політика

Колесніченко хоче перетворити Україну на федерацію

Народний депутат України від парламентської фракції «Партії регіонів» Вадим Колесніченко заявив, що виступає за розбудову української держави на федеративних засадах. Таку думку «регіонал» висловив у своєму особистому блозі.

 За словами Колесніченка, на такі думки його наштовхнула нинішня економічна і політична криза в Україні. Депутат зазначив, що нинішня криза демонструє серйозну необхідність у переосмисленні територіально-адміністративної організації та моделі управління України.

 Вадим Колесніченко розповів, що може стати виходом зі сформованої ситуації. В якості можливого варіанту для вирішення зазначених проблем може стати децентралізація і регіоналізація влади. «Регіонал» вважає, що децентралізацію і регіоналізацію влади в Україні потрібно провести за європейським зразком. Після цього, міркує депутат, слідує перебудова української держави на федеративних засадах.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Також Колесніченко повідомив, скільки суб’єктів федерації буде включати нова територіальна модель України.

«Враховуючи існуючу сформованість регіональних еліт та інтересів, федеративна модель може складатися з 5-7 суб’єктів федерації», – заявив Колесніченко.

У кожному суб’єкті федерації міг би знаходитися свій однопалатний парламент. Членів такого парламенту обирало б населення. Виконавчий орган в кожному суб’єкті – це уряд, який сформований в регіональному парламенті.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Буде ліквідовано 27 обласних і прирівняних до них державних адміністрацій і така ж кількість рад, помітно зменшаться бюджетні витрати і штат чиновників, серйозно посилиться місцеве самоврядування», – підкреслив депутат.

 Колесніченко запевнив, що вже найближчим часом направить «федеративні пропозиції» президенту України, членам Конституційної комісії і Верховної Ради.

Читайте також: