Теракти у Волгограді. Спецслужби встановили особи терористів-смертників

Російські силовики встановили особи двох терористів-смертників, які влаштували вибухи на залізничному вокзалі та в тролейбусі у Волгограді. Про це повідомили в національному антитерористичному комітеті Російської Федерації, передає РИА Новости.

Відзначимо, що розслідування проводилося в рамках кримінальної справи, яку було порушено за фактом вчинення двох терористичних актів у Волгограді (29 і 30 грудня 2013 року). У національному антитерористичному комітеті РФ повідомили, що по «гарячих слідах» силовики зуміли встановити особи двох терористів-смертників, які були членами так званого «Буйнакського терористичного угрупування». Два самопідриви у Волгограді скоїли Аскер Самедов і Сулейман Магомедов, сказано в повідомленні НАК РФ.

Related Post

 Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Волгограді менш ніж за одну добу прогриміло два вибухи. Зокрема, вибухи сталися на залізничному вокзалі та в одному з тролейбусів. Обидва вибухи були класифіковані силовиками як теракти.

Перший вибух прогримів на залізничному вокзалі Волгограда. Вибуховий пристрій спрацював 29 грудня о 12:45 (за московським часом). Після цього в національному антитерористичному комітеті розповіли, що вибуховий пристрій потужністю близько 10 кілограмів у тротиловому еквіваленті в дію привела смертниця. Втім, незабаром Слідчий комітет РФ зазначив, що здійснити теракт міг і чоловік.

Другий теракт стався вранці в понеділок, 30 грудня. Вранці в тролейбусі номер «15», в районі ринку у Дзержинському районі міста Волгограда, прогримів черговий вибух. Відзначимо, що переповнений тролейбус в годину пік рухався зі спального району Волгограда в центральну частину міста. Вибух у тролейбусі стався після того, як він від’їхав від зупинки «Качинське училище».

Leave a Comment