Іменем Юрія Вербицького буде названа вершина на Кавказі

Львівські альпіністи прийняли рішення назвати одну з вершин на Кавказі ім’ям альпініста Юрія Вербицького, тіло якого знайшли в околицях столиці України. Про таке рішення друзі загиблого заявили західному порталу ZAXID.NET. За словами одного з ініціаторів, саме таким способом львів’яни хочуть вшанувати пам’ять Юрія Вербицького.

Related Post

 «Ми три роки займалися втіленням нашої ініціативи "Герої України на вершинах світу". Зовсім недавно ми назвали одну вершину на Кавказі іменем Степана Бандери, ще одну назвали ім’ям Андрія Шептицького. На цей рік у нас були плани назвати третю вершину на честь Папи Івана Павла II. Але у зв’язку з трагічною подією, в якій загинув наш товариш, ми назвемо вершину саме на честь Юрія Вербицького», – коментують ситуацію ініціатори заходу.

 Варто відзначити, що українських альпіністів також підтримали і грузинські колеги. Вони висловили згоду піднятися на Східному Кавказі на безіменну вершину. Після цього представники клубу обстежать її і визначать точні координати. Очікується, що експедиція буде здійснена в серпні поточного року.

Leave a Comment