fbpx
Економіка

Легалізація заробітної плати – гідне забезпечення нашого майбутнього

  Важливою проблемою є легалізація зайнятості населення та заробітної плати. Тому першочергова увага приділена пропаганді економічних, соціальних переваг отримання громадянами легальних доходів та сприяння створенню в суспільстві атмосфери негативного ставлення до роботодавців, які виплачують заробітну плату без оформлення трудових відносин – «в конвертах».

 Проблема виплати зарплатні «у конвертах» – це своєрідний трикутник: працедавець – робітник – держава. Тому боротися із цією проблемою потрібно, об’єднавши зусилля.

 Фахівцями ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області систематично проводиться аналіз звітності щодо виявлення суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату на рівні або менше мінімально встановленого розміру. З керівниками підприємств та підприємцями обговорюються причини і проблеми, які призводять до виплати заробітної плати нижче встановленого законом мінімального рівня.

 Тому спеціалісти ДПІ аргументовано переконують підприємців, керівників підприємств підвищувати заробітну плату своїм працівникам і заради загальної справи – відмовитися від «преміальних у конвертах».

 Протягом 2013 року в ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області було проведено 52 засідання з керівниками 539 підприємств. З них 474 надали графіки поступового підвищення рівня заробітної плати найманих працівників. За результатами проведеної роботи додатково до бюджету за 2013 рік надійшло 1279 тис. грн.

 Суб’єктам підприємницької діяльності теж слід пам’ятати: використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником – це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

 Інформацію про факти отримання заробітної плати у «конвертах» можна повідомити за телефоном: 210-52-31.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: