fbpx
Політика

Заява прем’єра про відставку – ще не відставка, а «трюк» влади – депутат від «УДАРу»

Заява Азарова про відставку може бути «трюком» влади – депутат від «УДАРу».

Заява прем’єр-міністра України Миколи Азарова про відставку може бути трюком влади для того, щоб питання зміни глави уряду не розглядалося на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат від партії «УДАР» Павло Розенко.

«Я не виключаю, що це і трюк. Від влади можна чекати всього, що завгодно», – сказав він.

За словами Розенка, до цього влада може вдатися через те, що «посипалася» фракція Партії регіонів.

Разом з тим він зазначив, що після подачі заяви Азарова, тільки президент тепер може вирішити – чи відправляти главу уряду у відставку, чи зробити його виконуючим обов’язки, або відхилити відставку, або призначити виконуючим обов’язки іншу кандидатуру.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Одночасно Розенко зазначив, що опозиція поки серйозно не розглядала питання формування свого уряду, уточнивши, що для цього потрібно створити необхідні умови, зокрема відправити чинний Кабмін у відставку, амністувати учасників вуличних протестів і повернутися до Конституції 2004 року.

«Повинні бути створені умови, на яких ми зможемо нормально сформувати свій уряд», – уточнив Розенко.

«Поки цих умов немає», – додав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Крім того, опозиційний депутат нагадав, що відставка уряду є однією з небагатьох вимог Майдану.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на позачерговому засіданні ВР могло бути розглянуто питання про недовіру уряду. Перед цим депутати фракції Партії регіонів ухвалили рішення самостійно визначатися при голосуванні з питань, винесених на сьогоднішнє засідання Верховної Ради. Позитивне голосування ВР за недовіру уряду тягне за собою його відставку.

Відразу після відкриття засідання ВР з’явилася інформація від прес-служби уряду, що Азаров написав заяву про відставку.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: