fbpx
Політика

Яценюк закликав Януковича швидше підписати скасування «диктаторських законів»

Лідер партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк звернувся до президента України Віктора Януковича закликавши того якнайшвидше підписати закон, який передбачає скасування «диктаторських законів», прийнятих 16 січня.

 Коментуючи рішення парламенту, Арсеній Яценюк сказав наступне: «Ми нарешті закрили ганебну практику голосування руками і скасували ті закони, проти яких повстала вся Україна».

 За його словами, зараз в кабінеті спікера Рибака лідери парламентських фракцій перейдуть до другого етапу переговорів, і обговорюватимуть законопроект про амністію. Як зазначив Арсеній Яценюк, прийняття цього закону – дуже важлива умова.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Ми йдемо дискутувати, коли набере чинності цей закон. Наше завдання – звільнити людей. Чим швидше, тим краще», – підкреслив лідер «Батьківщини».

 Арсеній Яценюк заявив, що умови опозиції щодо даного закону наступні – амністувати всіх, крім вбивць.

 «Тобто під статтю амністії не підпадають вбивства, викрадення, напади на журналістів і тортури людей», – пояснив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Крім того, Арсеній Яценюк стверджує, що під час наради у спікера їм вже вдалося домовитися про розгляд на вечірньому засіданні питання про створення тимчасової слідчої комісії з внесення змін до Конституції.

Читайте також: