fbpx
Політика

Кабмін підтвердив відставку Миколи Азарова

Прес -служба Кабінету міністрів України підтвердила інформацію про те, що прем’єр-міністр України Микола Азаров подав у відставку.

 Як повідомила прес-служба, сьогодні, 28 січня, Микола Азаров зробив заяву, в якій сказав, що ситуація, яка склалася в країні, загрожує економічному і соціальному розвитку України, а також несе загрозу всьому українському співтовариству.

 За словами Миколи Азарова, під час протистояння уряд робив все можливе для вирішення конфлікту.

 «Ми робили і робимо все, щоб не допустити кровопролиття, ескалації насильства, порушення прав громадян. Уряд забезпечував функціонування економіки та системи соціального захисту в екстремальних умовах», – підкреслив Микола Азаров.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 У той же час, як він зазначив, гострота і небезпека конфлікту для громадян, для долі України вимагають додаткових відповідальних кроків.

 «З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити президента України прийняти мою відставку з поста прем’єр -міністра України», – додав Микола Азаров.

 При цьому він також сказав, що всі ці роки робив все можливе для того, щоб Україна могла нормально розвиватися як демократична держава.

 «Я приймав рішення і брав на себе відповідальність в інтересах народу України. І тому можу чесно дивитися в очі кожному громадянину нашої держави, кожному співвітчизнику. Я вдячний за довіру президенту України. Я вдячний всім народним депутатам, які всі ці роки підтримували надзвичайно складну роботу Уряду щодо модернізації та реформування країни. Я вдячний всім громадянам України, які підтримували уряд і мене особисто, вірили і вірять у правильність політичного курсу, який ми проводили. Сьогодні найважливіше – зберегти єдність і цілісність України. Це набагато важливіше, ніж будь-чиї особисті плани чи амбіції. Саме тому я прийняв це рішення», – підсумував Микола Азаров.

Читайте також: